Kultura                          

Většinu populace v Panamě tvoří je mestici (mix španělské a indiánské krve), či mix indiánů, Evropanů, Číňanu a Indů. K tomu přidejte všechny možné přistěhovalce z celého světa, kteří se zde usadili. Panama díky své pozici byla vždy označována za srdce Amerik. Domorodé obyvatelstvo Panamy tvoří přibližně 8 procent obyvatel a skládá se ze 6 indiánských kmenů, Kuna, Embera, Waounan, Ngobe-Bugle, Nassau, a Terribe people.

Většina populace žije v městských oblastech, přičemž více než polovina obyvatel Panamy žije v Panama City a Colónu, v metropolním koridoru. Přibližně 85% Panamců jsou katolíci a protestanti. Domorodé kmeny jsou stoupenci přírodního náboženství. Státní svátek je 3. listopadu na oslavu dne nezávislosti na Kolumbii.

Každá z devíti provincií Panamy má bohatou a pestrou folklorní a kulturní tradici, které se vyjadřuji prostřednictvím hudby, tance, folklorního kroje a místní kuchyně. Stejně jako v jiných latinskoamerických zemích, tanec a hudba jsou součástí kultury a identitou národa. Vzhledem k blízkosti Kolumbie a Karibiku a velkému počtu přistěhovalců se v Panamě prolínají veškeré karibské a latinskoamerické hudební styly. Vedle dobře známé Salsy, Bachaty, Merengue či Cumbia můžete slyšet kolumbijské Tipico a Vallenato, Haitano, jamajské reggae. Panama dala světu hudební styl Reggaeton.

Dřívější vliv USA v Panamě, lze snadno vidět ve sportu. Basketbalu a baseballu patří k nejoblíbenějším sportům. K dalším oblíbeným sportům patří fotbal, box, koňské dostihy, cyklistika a tenis. Panamské pláže jsou rájem pro surfaře. Karibik i tichomoří je rájem pro sportovní rybáře a potápěče.